Strandrydding 2019 - Bli med!

Søppel i havet og på våre strender er et stort problem som vi sammen må gjøre noe med!

Vil du rydde strender og vassdrag og motta pant for søppelet samtidig? Friluftsrådet betaler hundre kroner i pant per sekk du fyller og leverer på gjenvinningsstasjonen i våre medlemskommuner. I fjor ble det plukket over hundre tonn, og i 2019 håper vi å få fjernet enda mer plastavfall fra havet.

Om du vil være med i ryddedugnaden bestiller du pantelapper her.
Pantelappene sendes deretter i posten sammen med et informasjonsskriv om strandryddingsaksjonen.

Du bruker dine egne søppelsekker, og renovasjonsselskapene ønsker at sekkene skal være gjennomsiktige (fås blant annet kjøpt på Biltema, Jula, Europris o.l).

Når du har fylt en sekk med søppel, fester du en pantelapp på den fulle søppelsekken.

Sekkene leveres til din kommunale gjenvinningsstasjon. Ordningen gjelder i disse kommunene: Aukra, Aure, Averøy, Eide, Fræna, Gjemnes, Halsa, Kristiansund, Midsund, Molde, Nesset, Rauma, Sandøy, Smøla, Sunndal, Surnadal og Tingvoll.

Når du leverer sekkene, må du ta et eller flere bilder som viser alle sekkene. Bildene skal lastes opp i webappen. Etter å ha mottatt bilde og informasjon, utbetaler Friluftsrådet pengene til oppgitt kontonummer.

Registrer sekker med pantelapp på stikkutogplukk.no når du leverer de på miljøstasjonen.

Spørsmål kan sendes til patrick@stikkut.no eller tlf 971 41 386.

Informasjon og bilder er lånt fra Friluftsrådet.