Strandryddeaksjonen 2019 - Bli med!

Strandryddeaksjonen er en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent der flere tusen frivillige rydder strender, øyer, holmer og havbunn lang kysten, bekker, elver og sjøer i innlandet.

Når er strandryddedagen?

Du kan rydde heile året, men strandryddedagen finner sted lørdag 4. mai og er en del av Strandryddeuka som starter mandag 29.april og varer frem til søndag 5. mai.

Registrer aksjonen på www.holdnorgerent.no. På denne ryddeportalen finner du også oversikt over andre ryddeaksjoner. Dersom du veit om ei strand som trenger rydding, er det fint om du kan melde inn plassen på kartet.

Vil du bli med?

1. Finn et sted å rydde

Finn ei strand, øy, elv, innsjø e.l som er forsøplet og som egner seg for rydding. Stedet bør være lett tilgjengelig slik at det er mulig å frakte oppsamlet avfall enkelt fra stedet. Hvis du ikke vet hvor du skal rydde, kan du søke etter forsøplede området eller bli med på en planlagt aksjon som er åpne for påmelding på ryddeportalen.

2. Noen å rydde sammen med?

Ta gjerne med familie, venner, kollegaer, naboer eller andre som vil bidra. Har du ingen å rydde med? Det går fint an å rydde alene, eller du kan se om det finnes en planlagt aksjon som du kan melde deg på i ryddeportalen.

3. Ryddeutstyr

Eide kommune deler ut hansker i forskjellige størrelser, store og små gjennomsiktige plastsekker som du kan hente gratis på Rådhuset.

4. En plass for håndtering av avfallet

Eide gjenvinningsstasjon v/Svanpro i Eide kommune og Varhol gjenvinningsstasjon i Fræna kommune støtter opp denne frivillige ryddeaksjonen, og du kan derfor levere avfallet gratis. Vis frem aksjonskoden på fire tegn som du får ved registrering i Ryddeportalen til Hold Norge Rent.

OBS: Kun gjennomsiktige poser - hentes på Eide rådhus!

Hold Norge rent ønsker bilder fra din ryddeaksjon
Send gjerne bilder til post@holdnorgerent.no
Skriv gjerne hvem bildene skal krediteres, og om bildene kan brukes i deres arbeid.

Informasjon og bilder er hentet fra Hold Norge Rent sin hjemmeside.

Eide kommune
Servicekontoret