VALG 2017 - Fra torsdag 10. august kan du forhåndsstemme

Forhåndsstemmegivning

Fra torsdag 10. august til og med fredag 8. september er det anledning til å forhåndsstemme.

Forhåndsstemmingen skjer hos servicekontoret på rådhuset.
Åpent mellom klokken 08.00 – 15.15 hverdager.

Dersom du forhåndsstemmer, kan du stemme i hvilken som helst kommune i landet. Din stemme blir da sendt til din hjemkommune. Det anbefales å ta med valgkort!

Forhåndsstemmegivning ved institusjoner og omsorgsboliger
Det vil være mulig å forhåndsstemme tirsdag 5. september kl. 11.00 – 13.00 på følgende steder:
- Eide sykehjem, avdeling Furutoppen og avdeling Slettatunet

Tidspunkt for forhåndsstemmegivningen ved institusjonene vil bli annonsert med oppslag på de aktuelle institusjonene og omkringliggende omsorgsboliger.

Ambulerende stemmegivning
Velgere som på grunn av sykdom eller uførhet ikke kan avgi stemme ved helse- og sosialinstitusjonene, og som ikke kan oppsøke valglokalet på valgdagen, kan søke om å få avgi forhåndsstemme der de oppholder seg. Søknaden må ha kommet inn til kommunen innen tirsdag 5. september.

Søknad om ambulerende forhåndsstemmegivning sendes:
Valgstyret i Eide kommune, Rådhusvegen 7, 6490 Eide.
E-post: postmottak@eide.kommune.no

Valgdagene - 10. og 11. september

Valgdagen er satt til mandag 11. september. I Eide er det i tillegg mulig å avgi stemme på søndag 10. september. På valgdagen må du stemme i den kommunen du er manntallsført (folkeregistrert adresse 30. juni 2017). På valgdagen stemmer du i den valgkretsen du står oppført i manntallet (står på valgkortet). Eide kommunestyre vedtok 15.12.16 at det skal være tre stemmekretser i Eide kommune.

De har åpent følgende tidspunkt på valgdagene:

Eide krets
Eide rådhus, kommunestyresalen
Søndag  10. september kl. 13.00 - 17.00
Mandag 11. september kl. 10.00 - 20.00

Lyngstad krets
Lyngstad skole, kultur og læringssenter
Mandag 11. september kl. 13.00 - 20.00

Vevang krets
Vevang skole, gymsalen.
Mandag 11. september kl. 13.00 - 20.00

Stortingsvalget og sametingsvalget 2017