Er du pårørende for noen med demens?

Rosa pion.jpg - Klikk for stort bilde

Invitasjon til pårørendeskole

Eide kommune inviterer pårørende, venner og andre interesserte til Pårørendeskole - høsten 2017. Kurset er gratis. Kurset arrangeres i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Hva er pårørendeskolen?

Det er et kurstilbud til deg som har et familiemedlem eller en nær venn med demenssykdom. Personen med demens kan bo hjemme eller på institusjon. Gjennom faglige forelesninger, plenums- og gruppesamtaler får du kunnskap om demens og innsikt i hvilke følger sykdommen kan ha for personen med demens, deg som pårørende og øvrig familie. Du treffer andre pårørende i samme situasjon og fagpersoner med kompetanse på området.

Målsetting

• At du som pårørende skal få økt kunnskap om demenssykdom.
  • Bedre kvalitet på samværet med personen gjennom forståelse for hvordan sykdommen påvirker den enkelte.
  • Få innsikt i metoder for kommunikasjon og samhandling med personer med demens.
  • Bedre kjennskap til rettigheter og lovverk, og vite hvor skal henvende deg for å få hjelp.
  • Møte andre i samme situasjon.

Påmelding eller spørsmål

For påmelding eller spørsmål ta kontakt med en av oss under. Vi kan også være behjelpelig med avlastning hvis det er behov for det for å kunne delta på kurset.

Påmelding innen: 09.10.2017

Sonja Langnes - enhetsleder Slettatunet

Møtested og tidspunkt

Kurset vil ta sted ved Bjørklia/Slettatunet kl. 17.00 - 19.00 på følgende datoer:

1. kurskveld: 18.10.17 Pårørendes situasjon. Hvordan har du det egentlig?
2. kurskveld: 25.10.17 Hva er demenssykdom? Demens i hverdagen
3. kurskveld: 01.11.17 Kommunikasjon og holdninger til mennesker med demenssykdom.
4. kurskveld: 08.11.17 Velferdsteknologi/hjelpemidler i hverdagen.
5. kurskveld: 15.11.17 Pasientrettigheter. Eide kommune, hva kan vi tilby?
6. kurskveld: 22.11.17 Aktiviteter i demensomsorgen.
  • Fortrolige opplysninger som kommer frem skal forbli mellom deltagerne på kurset. På pårørendeskolen vektlegger vi åpenhet i trygge omgivelser.

• Det vil bli samtalegrupper i etterkant av foredraget.

• Ta kontakt dersom du har behov for avlastning for å kunne delta på kurset. Vi vil prøve å være behjelpelig med det.

• Det blir pause med kaffe og noe attåt underveis.

Kurset arrangeres i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Publisert av Gunn K. M. Skotheim. Sist endret 06.09.2017 09:47