Om Eide

Nordens steinkommune

Eide på Nordmøre, «Nordens steinkommune», er kommunen mellom storhavet og høyfjellet.
Mellom disse ytterpunktene bor kommunens ca. 3500 innbyggere. Eide kommune er sentralt plassert mellom byene Molde og Kristiansund på Nordmøre i Møre og Romsdal Fylke. 

Bergverk og steinindustri har lange tradisjoner og særpreger industrivirksomheten. Tyngden av norsk steinbearbeidingsindustri er samlet her. Verksted- og treindustri er også viktige næringer. Varehandel, offentlig- og privat service er godt utbygd, samt at flere er sysselsatt innen jordbruk og fiske.


 

Vakre naturopplevelser

Kommunen har ulike naturopplevelser. Blant de mest kjente er Hustadvika, en av Norges mest beryktede havstrekninger. En fascinerende kyststripe som både er vill og vakker.
Atlanterhavsvegen er en severdighet i seg selv. En opplevelse både i storm og stille, med åtte større og mindre bruer.

KommunevåpenetKommunevåpenet til Eide kommune har blå bunn med tre svømmende svaner i sølv. Svanene ble EIDE KOMMUENVÅPE.png - Klikk for stort bilde valgt fordi det overvintrer svaner i flere vann i kommunen. I tillegg har vi et sted som heter Svanviken. De utspilte vingefjærene symboliserer de opprinnelige sju skolekretsene; Øyen, Nås, Strand, Bolli, Lyngstad, Vevang og Eide.

 


Ønsker du å like Eide kommune på Facebook - trykk her.

 

Atlanterhavsvegen - Klikk for stort bilde

Publisert av Gunn K. M. Skotheim. Sist endret 16.01.2017 13:19
Fant du det du lette etter?